Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

Cupping is een diepe bindweefselmassage. De cups worden aangebracht op de huid, waardoor een vacuüm ontstaat.

Door dit vacuüm vindt een betere doorbloeding plaats in de spieren en het weefsel. Daardoor worden afvalstoffen afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof kunnen worden aangevoerd. Dit geeft een ontspannend gevoel.
De cup kan ook op bepaalde punten van een meridiaan worden geplaatst om zo de doorstroming van de energie te verbeteren.
Als de cup als massage-instrument wordt gebruikt is dat heel effectief om vastzittende spieren los te maken en knopen in spieren weg te halen.

Wanneer cupping?

Cupping is o.a. te gebruiken bij:

 • klachten aan het bewegingsapparaat, zoals whiplash, nek-, schouder-, arm– of beenklachten, ook bij spier– en gewrichtspijnen;
 • pijnlijke menstruatie (PMS);
 • kou en opkomende verkoudheid;
 • zwellingen en vocht;
 • cellulitis;
 • bij stress, hoge bloeddruk a.g.v. stress of om rustig te worden;
 • verwerken van (oude) emotionele ervaringen;
 • Ziekte van Ledderhose en/of Dupuytren (bindweefselaandoening, te voelen als knobbels. rond de pezen in voet en hand);
 • behandeling van de meridianen om de vrije energiestroom te bevorderen.

Wanneer geen cupping?

Cupping is niet te gebruiken:

 • door hemofilie patiënten;
 • bij gebruik van bloedverdunners;
 • bij secundair lymfoedeem;
 • bij een beschadigde, fragiele huid;
 • bij extreme vermoeidheid, uitgeput zijn.

Bindweefsel
Het bindweefsel geeft het lichaam stevigheid en bescherming. Het lichaam kan van buitenaf beïnvloed worden door fysieke oorzaken (bijvoorbeeld een whiplash of een operatie) of door emotionele gebeurtenissen (overspannenheid, verlies van een dierbare, een echtscheiding).
Normaal gesproken kan het lichaam zichzelf genezen, maar als de invloed van buitenaf op lichamelijk of geestelijk vlak te groot is om te verwerken, kan het lichaam de ‘ervaring’ (voorlopig) opslaan in het bindweefsel.

Een goede overlevingsstrategie voor dat moment, maar deze ‘opslag’ vraagt extra energie. Dat kan tot gevolg hebben dat je ’niet lekker in je vel zit’ of dat er klachten ontstaan.
Het ontgiften van het bindweefsel met de cups kan de fysieke of geestelijke ’opslag’ vrijmaken. De vrijgemaakte opslag kan uit het bindweefsel worden afgevoerd om te verdwijnen.

Vraag gerust advies als je wilt weten of cupping voor jou geschikt is.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.
Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn, eventueel in combinatie met andere behandelvormen.

Praktisch

Bij de eerste behandeling wordt reflexzonetherapie toegepast in combinatie met cupping. De cups worden aangebracht op specifieke punten op de meridianen of op de Back Shu punten. Back Shu punten zijn punten op de rug op de blaasmeridiaan, die invloed hebben op het bij dat punt behorende orgaan.

De cup kan ook worden ingezet als massage instrument. Dan wordt de cup heen en weer verplaatst over het weefsel om de zich daarin bevindende spierknopen (de zogenaamde triggerpoints) eruit te halen. Dit blijkt een zeer effectieve methode.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu