Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

De combinatie reflexzonetherapie met massage heeft toegevoegde waarde, omdat er sneller herstel is. Rechtstreekse behandeling van het lichaamsdeel, wat niet goed functioneert of pijnlijk is, wordt als prettig ervaren. 
De (onder)rug, nek, schouders, bovenbenen, kuiten, armen, polsen etc. etc.. Alles kan gecombineerd worden.

Het doel van de massage is om de klachten of ongemak aan te pakken. Daarbij helpt het dat massage een weldadige ontspanning kan geven. Je komt tot rust, je wordt je weer bewust van je lichaam en het denken wordt stopgezet.

Ik werk met polariteitsmassage, Back Shu punten, Breuss massage, triggerpoint therapie en cupping

 

  • Polariteitsmassage. Dit is een energetische massage, die de relatie tussen geest, emotie en lichaam herstelt met het doel om de energiestroom tussen de polen van het lichaam vrij te maken.
    Wil je meer weten over polariteitsmassage, lees dan mijn artikel Polariteitsmassage. Wat is het en hoe werkt het?
  • Back Shu punten. Dit zijn punten die op de blaasmeridiaan (op de rug) liggen. Deze punten hebben volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) invloed op de organen waarmee deze punten verbonden zijn. Met acupressuur (druk) of cupping worden deze punten behandeld, zodat de energiestroom en bloedstroom naar de organen wordt gestimuleerd. Zo kunnen de organen weer optimaal functioneren.
  • Breuss massage. Deze massage is voor de wervelkolom en met name de tussenwervelschijven. Deze massage stimuleert om te regenereren oftewel te verbeteren. Het is een zachte, ontspannende massage, wat het herstel ten goede komt.
  • Triggerpoint therapie. Triggerpoints zijn als het ware kleine samentrekkingen in spierweefsel, een spierknoop. Als triggerpoints aanwezig zijn kan dat pijnklachten veroorzaken in spieren en gewrichten en vaak niet op de plek waar het triggerpoint zich bevindt, maar elders in het lichaam. Dit noemt men ‘afgeleide pijn’. Veel voetklachten komen voort uit triggerpoints in de spieren van de onderbenen.

Massage kan bijdragen aan het oplossen van lichamelijke en geestelijke klachten, een onbalans in de energie of voortkomen uit een verminderde werking van organen.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.
Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn, eventueel in combinatie met andere behandelvormen.

Praktisch

Bij de eerste behandeling wordt reflexzonetherapie via de voeten toegepast, gecombineerd met een massage die je nodig hebt.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu