Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

Metamorfosemassage helpt om lichamelijke en geestelijke (stress) patronen los te laten en heeft invloed op je capaciteit om met ‘problemen’ om te gaan.

Voor wie? 
Vooral voor diegenen die het idee hebben 'vast' te zitten, 'er niet doorheen te komen', die steeds belanden in (niet gewenste) situaties of 'niet lekker' in hun vel zitten zonder daar de vinger op te kunnen leggen.

Bij een metamorfosemassage worden de reflexen van de wervelkolom op de voeten, hoofd en de handen behandeld.

De voeten staan voor: gaan.
De voeten stellen in staat om in beweging te komen. Ze brengen activiteit in het lichaam: beweging, vooruitgang.

De handen staan voor: doen.
De handen maken je eigen capaciteit om met problemen om te gaan, los. Ze stellen in staat tot doen en door te gaan. Ze staan voor communicatie met de buitenwereld en geven expressiemogelijkheden.

Het hoofd staat voor: denken.
Het hoofd stelt in staat om te denken en zorgt voor de mogelijkheid om helder te kunnen denken. Het levert de vaardigheid om de activiteiten te leiden en vrij te maken van oude gedachtepatronen.

 

Veranderingen

Innerlijke veranderingen worden vaak waargenomen als een subtiele heroriëntatie, een groeiend gevoel dat alles een doel heeft, dat men een nieuwe richting heeft gevonden. Een gevoel van 'op gang te zijn gekomen' en op de goede weg te zijn. Veranderingen komen niet als een onweersklap bij heldere hemel, maar komen geleidelijk en worden vaak niet opgemerkt. 
Het is alsof je een plant wilt zien groeien; je weet dat hij groeit, maar je ziet het niet echt gebeuren.

Degene die de behandeling ondergaat is te allen tijde in staat de veranderingen aan te kunnen; het evenwicht blijft altijd bewaard. De veranderingen die plaats gaan vinden, hoe subtiel ook, komen vanuit de persoon zelf. Dat wat nodig is zal plaatsvinden. De levenskracht regelt de innerlijke beweging en zorgt ervoor dat er niets gebeurt dat schadelijk kan zijn.

Het proces

Verandering is geen gemakkelijk proces.
Als je oude patronen laat varen, je angsten en minderwaardigheidsgevoelens loslaat dan open je de weg naar nieuwe patronen, nieuwe begrippen en uitbreiding van je eigen mogelijkheden.
Er kan een enorme weerstand bestaan tegen het opgeven van patronen: herinneringen aan het verleden houden ons tegen, evenals de angst voor de toekomst.
Bedenk dan dat wat vertrouwd is niet altijd het beste voor jezelf hoeft te zijn.

 

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.
Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn, eventueel in combinatie met andere behandelvormen.

Praktisch

De metamorfosemassage wordt uitgevoerd via de reflexzones op de voeten, vervolgens de handen en het hoofd. Vooraf behandel ik specifieke gebieden via de voetreflexen om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Zo kan je zowel lichamelijk als geestelijk in alle rust de massage ontvangen.

Degene die de behandeling ondergaat is te allen tijde in staat de veranderingen aan te kunnen; het evenwicht blijft altijd bewaard. De veranderingen die plaats (kunnen) vinden komen vanuit de persoon zelf; dat wat nodig is zal plaatsvinden. De levenskracht regelt de innerlijke beweging en zorgt ervoor dat er niets gebeurt dat schadelijk kan zijn.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

 

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu