Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

Reflexzonetherapie is:

  • een natuurlijke behandelwijze,
  • uitgaande van het principe dat het hele lichaam wordt weerspiegeld in andere delen van het lichaam.

Weerspiegeling
Alles wat tot het lichaam behoort wordt weerspiegeld in een ander lichaamsdeel. 
Een reflexzone is de plaats in de weerspiegeling waar zich bijvoorbeeld een orgaan, een klier of een bot zich bevindt. De reflexzones zijn dan ook geen punten, maar hebben dezelfde proportie als de organen, botten en klieren in het lichaam.

Vaak werkt de reflexzonetherapeut met de voeten. De voetreflex behandelingen zijn het meest onderzocht in studies naar de effecten van reflexzonetherapie.
Een behandeling via de handen, de oren, het hoofd of de rug is ook mogelijk. 

Met het bewerken van de reflexzones kan invloed worden uitgeoefend op alle lichamelijke processen (bijv. de spijsvertering of lymfe) en ook op de geest en het energetisch systeem. En omdat er geen onderscheid tussen lichaam en geest is (zij beïnvloeden elkaar wederkerig) zal een lichamelijke prikkel ook op geestelijk vlak effect hebben.

Met reflexzonetherapie kunnen geen wonderen worden verricht, maar veel klachten of ongemakken kunnen worden behandeld met positieve resultaten. De behandelingen zien er van persoon tot persoon anders uit, ook bij gelijke klachten. Iedereen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, ervaringen en behoeftes. Er wordt gekeken naar wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Met verschillende technieken en grepen worden de reflexzones bewerkt.
Daarnaast gebruik ik andere behandelvormen, gerelateerd aan reflexzonetherapie, die kunnen worden ingezet om het effect van de behandelingen te vergroten.

Binnen de reflexzonetherapie zijn verschillende behandelingstechnieken ontwikkeld. Reflexzonetherapie is voortdurend in beweging, nieuwe inzichten leiden tot nieuwe behandelmethoden.

Reflexzonetherapie heeft een ondersteunende, regulerende en stimulerende werking op lichamelijke en geestelijke processen.

Reflexzonetherapie is een natuurlijke behandelwijze en daar liggen een aantal natuurgeneeskundige uitgangspunten aan ten grondslag:

  1. Eenheid van lichaam en geest – er is geen scheiding;
  2. Homeostase – het streven naar een evenwichtige situatie;
  3. Zelfgenezend vermogen – de (oer) kracht om jezelf in stand te houden;
  4. Holisme – de ‘hele’ mens, zijn omgeving en ervaringen.
Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.
Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn, eventueel in combinatie met andere behandelvormen.

Praktisch

Bij de eerste behandeling wordt reflexzonetherapie via de voeten toegepast, tenzij dit niet kan, dan via de handen. Het behandelen van de reflexen geeft mij meer duidelijkheid of er nog andere 'dingen' spelen die van invloed zijn op de klacht of het ongemak. Dat is te voelen in het weefsel waarmee de reflexzone correspondeert.
Daarnaast is het mogelijk om de voeten/handen te 'lezen'. Bijvoorbeeld de stand van de tenen, grote of kleine voeten, hoge wreef, platvoeten, etc.. Dat geeft zicht op de talenten en kwaliteiten die je hebt, maar kan ook zicht geven op de klacht of het ongemak wat speelt.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu