Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

Ons lichaam kent geen woorden, maar probeert wel in contact te komen. In eerste instantie heel subtiel: je krijgt last van een klein ongemakje, bijvoorbeeld kramp in de kuit, wat ook weer overgaat.

Wat wil je lichaam daarmee zeggen? Misschien iets in de trant van: loop je de goede kant op? Loop je niet te hard (van stapel)? Misschien heb je een tekort aan een mineraal, zoals magnesium.

Je had er geen aandacht voor, maar ‘opeens’ wordt je geconfronteerd met zweepslag in je kuit. Nou, als je daar geen aandacht voor hebt, dan ben je een bikkel. Als het lichaam je iets duidelijk wil maken, dan kan je klachten of ongemakken gaan ervaren.

Touch for Health biedt mogelijkheden om lichamelijke klachten, (onbekende) emoties, stress en (voedsel) intoleranties op te sporen en te behandelen.

De woordeloze taal van het lichaam kan met Touch for Health worden vertaald en omgezet in vragen, die met ja of nee kunnen worden beantwoord. Dat kan door middel van spiertesten.

Met Touch for Health kunnen:

  • correcties op de lichaamshouding en spieren/botten worden uitgevoerd;
  • onderliggende emoties, gevoelens en stress worden achterhaald en via stressrelease worden verminderd;
  • belastende (voedings-)middelen, intoleranties of allergenen worden opgespoord en de stress reactie van het lichaam daarop worden verminderd.

Het spiertesten is een biofeedbackmechanisme, dat wil zeggen dat het lichaam zelf aangeeft wat er aan de hand is en wat het nodig heeft om in balans te komen. Dat kan zijn op het lichamelijke vlak (de organen, botten), psychisch vlak (emoties, gevoelens, stress) en fysiologisch vlak (voeding, hormonen, allergieën).

De correcties worden uitgevoerd met acupressuur (drukpunten), via de meridianen of reflexpunten. Door het brengen van balans kan de (stress) reactie van het lichaam verminderen en in het meest gunstigste geval verdwijnen.

Bij het vinden van een nieuwe balans op psychisch of energetisch vlak kunnen Bachbloesems of Bloesem Remedies Nederland, Schüssler celzouten, etherische oliën etc. eveneens behulpzaam zijn.

Touch for Health is een prachtig instrument in aanvulling op reflexzonetherapie. Het geeft mijn behandelingen nog meer diepgang en effectiviteit.

Deze spiertesten zijn oorspronkelijk ontwikkeld door een chiropractor en een arts in de VS om de actuele fysieke staat van de spieren te beoordelen, zoals gebrek aan kracht of functie. John F. Tie heeft ervoor gezorgd dat deze techniek voor iedereen beschikbaar kwam.
Elke spier vertegenwoordigt een bepaalde meridiaan. Bij de spiertest wordt de spierreactie gecontroleerd en dat geeft een beeld van de toestand van de energie. Als de energie te hoog is gaat dat ten koste van de energie in andere meridianen. Als de energie te laag is vraagt een andere meridiaan kennelijk om meer energie. In beide gevallen is een spiercorrectie mogelijk, zodat de energie weer vrij kan stromen en goed verdeeld is.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn, eventueel in combinatie met andere behandelvormen. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.

Praktisch

Touch for Health wordt altijd gecombineerd met het behandelen van de reflexzones.
Met Touch for Health kunnen 42 spiertesten worden uitgevoerd, met ieder 3 correctie mogelijkheden. Het zijn spiertesten die handmatig worden gedaan, dus er komt geen apparatuur aan te pas.
Als we overgaan tot testen, dan krijg je uitleg over hoe die test wordt uitgevoerd. Als er correcties moeten worden uitgevoerd krijg je hierover ook de nodige uitleg en wat het effect is.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu