Voetreflex massage
Hoe ziet een behandeling eruit?


De behandelingen zien er van persoon tot persoon anders uit, ook bij gelijke klachten. Iedereen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, ervaringen en behoeftes.
Er wordt gekeken naar wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Er wordt altijd gewerkt met de reflexzones. Met verschillende technieken en grepen worden deze reflexzones bewerkt, vaak op de voeten.
Daarnaast gebruik ik behandelmethoden, gerelateerd aan reflexzonetherapie, die kunnen worden ingezet om het effect van de behandelingen te vergroten.

De behandelmethoden, die ik gebruik zijn de volgende:

Reflexzonetherapie

De reflexzonemassages kunnen op het gehele lichaam worden toegepast. Primair wordt met de voeten gewerkt al dan niet in combinatie met de oren, handen, rug of hoofd.
De combinatie van reflexzonemassage via de voeten en via een rugmassage (ook nek- en schouders) blijkt zeer effectief bij uiteenlopende klachten.

Neuroreflexzonetherapie

Neuroreflexzonetherapie is een specialistisch onderdeel binnen de reflexzonetherapie, gericht op het beïnvloeden van het zenuwstelsel. Met speciale handgrepen en volgens een vast protocol worden de reflexzones van de zenuwbanen, zenuwknopen en hersenen behandeld.
Deze behandelmethode is effectief bij o.a. pijnklachten (hernia) of (rest)verschijnselen als gevolg van neurologische aandoeningen.

Chinflex®: Chinese voet- en onderbeenmassage

Chinflex® is een massage, die gebaseerd is op de oude, originele, Chinese voetmassage principes. Het is aan te bevelen vooraf een Chinese-kruiden-voetbad te nemen.
Bij deze massage worden de zones op de voeten gemasseerd én de meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.

 

Chinese karakters

 

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijzen wordt gewerkt met:

  • de diagnostiek vanuit de 5-elementenleer: aarde, metaal, water, hout en vuur
  • Cuppingde meridianenleer: voor het vrijelijk laten stromen van Qi, onze levensenergie, door massage en het gebruik van drukpunten op de meridianen
  • cupping: voor het plaatselijk stimuleren van de doorstroming en doorbloeding. Cupping is een behandelwijze, waarbij cups worden aangebracht op de huid waardoor een vacuüm ontstaat. Hierdoor vindt een betere doorbloeding plaats in de spieren en het weefsel. Afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof geeft een ontspannend gevoel. Wordt veel toegepast bij de rugmassage
  • Moxa | Praktijk voor Reflexzonetherapie '8'Moxa: voor een verwarmend effect. Moxa heeft voornamelijk een stimulerende en opwekkende werking.

Moxa is goed toe te passen bij

  • stuitligging van een ongeboren kind in de 33/34ste week bij voldoende ruimte om te draaien;
  • ontstoren van littekens, ook keizersnedes;
  • ontstoren van meridianen zodat de energie weer vrij kan stromen;
  • innerlijke kou en vermoeidheidsklachten;
  • cellulitis.


Verticale Reflexzonetherapie (VRT) en Synergetische Reflexologie (SR)

Deze zijn ontwikkeld door Lynne Booth. De basisprincipes van de reflexologie zijn dezelfde, maar de behandeltechniek verschilt. 
Bij de VRT worden de voeten in staande en gewichtdragende positie kort behandeld voorafgaand aan een conventionele voetreflexmassage.
Synergetische Reflexologie is een techniek waarbij de hand- en voetreflexen gelijktijdig worden bewerkt.
Ook een goede behandelmethode voor mensen die mobiliteit missen of gebonden zijn aan een rolstoel.

Metamorfose door prenataaltherapie

Bij een metamorfose behandeling worden reflexen van de wervelkolom op de voeten, hoofd en de handen bewerkt. Het helpt om lichamelijke en geestelijke stresspatronen los te laten en heeft invloed op je capaciteit om met ‘problemen’ om te gaan.

Touch for health

Touch for health is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van de spieren als een biofeedback-mechanisme. Het lichaam geeft zelf aan wat er aan de hand is en wat het nodig heeft om weer in balans te komen.
Door (manuele) spiertesten komen spierzwaktes en energieblokkades aan het licht, die met acupressuur-, meridiaan- of reflexpunten kunnen worden gecorrigeerd.
Het werkt op het lichamelijke vlak (de organen, botten), psychisch vlak (emoties, gevoelens, stress) en fysiologisch vlak (voeding, hormonen, allergieën).
Bij het vinden van een nieuwe balans kunnen bloesemremedies of voedingssupplementen eveneens behulpzaam zijn.

 

5-elementen


Polariteitmassage

Vanuit de polariteitleer wordt gewerkt met de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether.  Polariteitmassage is een energetische massage, die de relatie tussen geest, emotie en lichaam herstelt ten doel hebbende om de energiestroom tussen de polen van het lichaam vrij te maken. Bij elk van de elementen hoort een specifieke wijze van aanraking, van diepe massage tot lichte aanraking.
De massage kan, indien gewenst, over de kleding heen worden gegeven. Op de gebruikelijke wijze van masseren (in direct contact met de huid) kan met olie worden gewerkt.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn als het ware kleine samentrekkingen in spierweefsel, een spierknoop. Als triggerpoints aanwezig zijn kan dat pijnklachten veroorzaken in spieren en gewrichten en vaak niet op de plek waar het triggerpoint zich bevindt, maar elders in het lichaam. Dit noemt men ‘afgeleide pijn’. Pijnlijke voeten of verzwikte enkels, maar ook vermoeidheidsklachten, misselijkheid, duizeligheid e.d. kunnen veroorzaakt worden door triggerpoints.
Het behandelen van triggerpoints zal, voor het beste resultaat, mede als zelfhulpmethode thuis moeten worden uitgevoerd. Uiteraard krijg je de nodige instructies mee.

Met verschillende technieken en grepen worden de reflexzones bewerkt.  Binnen de reflexzonetherapie zijn er verschillende behandelingstechnieken ontwikkeld. Reflexzonetherapie is voortdurend in beweging, nieuwe inzichten leiden tot nieuwe behandelmethoden.
Als vanzelfsprekend wordt een behandelmethode toegepast die voor jou het meest effectief zal zijn, afhankelijk van de aard van de klacht. De doelstelling daarbij is altijd het effect van de behandeling (=het therapeutisch effect) te vergroten.

Slechts 2 vragen

1. Wie ben jij?

2. Wat heb je nodig?

 

 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier