Voetreflex massage
De mogelijkheden


GEZONDHEIDSMANAGEMENT

Arbovoorziening en werkkostenregeling

In Scandinavische landen, in het bijzonder Denemarken, maakt reflexzonemassage al jaren deel uit van het preventiebeleid in het bedrijfsleven. Er is dan ook veel onderzoek gedaan naar de invloed van reflexzonemassages in bedrijven bij werk gerelateerde klachten.

De belastingdienst heeft reflexzonemassage in Nederland erkend als vrije verstrekking, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.
Een werkgever kan reflexzonemassages aanbieden aan de werknemers. Daarbij voorziet de belastingdienst in fiscaal aantrekkelijke voorwaarden, zoals btw aftrek en nihilwaardering van de verstrekking. Meer informatie over de vrije verstrekking
 

Intra- en semimurale instellingen

Voor intra- en semimurale instellingen bestaat de mogelijkheid om aan cliënten reflexzonetherapie aan te bieden.
Zowel in een daarvoor geschikte ruimte bij de instelling zelf of in de praktijkruimte.
Reflexzonetherapie is zeer geschikt voor gehandicapten en psychogeriatrische cliënten.

Voor hulpverleners en verplegers is het mogelijk om aan een korte cursus, die eventueel intern georganiseerd kan worden, deel te nemen.
Daarin leren zij ontspannende technieken om de cliënt tot rust te laten komen, de stress en boosheid te verminderen, maar ook technieken om de stoelgang op gang te brengen (zonder medicatie).
De korte cursus kan geheel worden toegespitst op de door de hulpverleners en verplegers aan te geven onderwerpen om daar direct praktisch mee te gaan werken.

Lezingen, workshops, evenementen

Wil je een lezing of workshop aanbieden? Wil je voor familie/vrienden/kennissen/een club een avond of middag organiseren, die informatief en actief is? Wellicht heb je zelf een leuk plan opgevat. Laat het weten!

Belangrijk!

Voor werkgevers: een reflexzonemassage is onder voorwaarden een vrije verstrekking lees verder

Voor intra- en semimurale instellingen: het is mogelijk om de cliënten reflexzonetherapie aan te bieden.

Voor hulpverleners en verplegers is het mogelijk om aan een korte cursus, die eventueel intern georganiseerd kan worden, deel te nemen.

 

 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier