Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

 

 

Iedereen heeft wel eens spierpijn. Je hebt flink gesport of geklust en ja hoor, de dagen erna wordt elke beweging die je maakt op een nogal pijnlijke manier in je bewustzijn gebracht. Dat ebt langzaamaan weg als de spieren herstellen.

Lichamelijke klachten of ongemakken zijn vaak te herleiden naar overbelasting, zoals in het voorbeeld hiervoor.

Het 'simpelweg' ouder worden maakt dat de spieropbouw minder wordt en je minder soepel of pijnvrij in het bewegen bent. Aandoeningen zoals reuma, fibromyalgie, diabetes, artrose veroorzaken eveneens klachten bij het bewegen.

Als de klacht je gaat hinderen in je dagelijks leven, je pijn hebt en je niet meer kunt doen wat je zou willen doen, dan wil je daar uiteraard verandering in.
De combinatie reflexzonetherapie, Touch for Health en/of massage met cupping kan je daarbij waarschijnlijk helpen. Bij dit soort klachten zet ik ook neuroreflexologie in. Daarnaast werk ik met CrossLinq taping en Medical Taping.

Klachten komen vaak voort uit spierknopen, ook triggerpoints genoemd. Deze kunnen op een hele andere plek aanwezig zijn, dan waar de klacht zich uit. Dat is het patroon van 'afgeleide' pijn. Hoofpijn bijvoorbeeld kan voortkomen uit triggerpoints in de rug- of nekspieren. Bij voetklachten zijn het vaak de kuitspieren waarin triggerpoints aanwezig zijn.
 
Bij operatieve ingrepen, waarbij lichamelijke schade is opgelopen, kan reflexzonetherapie ertoe bijdragen dat beweging minder pijnlijk is en soepeler wordt. 

Je kunt bij klachten onder andere denken aan:

  • rugpijn;
  • een hernia (rug of nek);
  • gewrichtsklachten;
  • RSI (Repetitive Strain Injury);
  • KANS (Klachten, Arm, Nek of Schouder);
  • het SI-gewricht,
  • bekkenproblemen;
  • fibromyalgie, reuma, Dupuytren of Ledderhosen;
  • voetproblemen, waaronder hielspoor(achtige) klachten, verzwikking;

Klachten of ongemakken, die je ervaart, kan je lichamelijk bekijken. Maar wat als er geen duidelijke oorzaak wordt gevonden? Of herstel duurt langer dan je zou verwachten? Dan kan je je afvragen: “Wat wil mijn lichaam me vertellen?”

Een voorbeeld: je hebt last van je voeten. Als je loopt is dat pijnlijk, vooral in het gebied van de hiel. De voeten maken contact met de aarde. Vragen kunnen zijn: “Hoe vaak zit ik na te denken, dus in mijn hoofd?” of “Loop ik de juiste richting op?”, want je voeten en benen brengen je naar je doel toe. Is dat doel nog wel het juiste doel voor je?

Als je begrijpt wat het lichaam je wil vertellen heb je al veel opgelost voor jezelf. Dan kun je aan de slag met aanpassingen.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Ik ga voor je na wat voor jou de meest effectieve behandeling zal zijn. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.

Praktisch

De reflexzones worden in elke behandeling meegenomen. Bij klachten aan het bewegingsapparaat zet ik neuroreflexzonetherapie in. Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn. Een combinatie van massage, behandeling van de Back Shu punten (punten op de blaasmeridiaan), de spiercorrecties en/of andere toegevoegde meerwaarde vanuit Touch for Health en/of cupping. Daarnaast werk ik met CrossLinq taping en Medical Taping.

In eerste instantie zal het lichaam moeten herstellen. Dat betekent dat spier- of gewrichtsklachten lichamelijk met massage en taping worden behandeld in combinatie met de reflexzones. De directe behandeling op het lichaam heft de spierknopen en dergelijke op, terwijl via de reflexzones het lichaam wordt uitgenodigd om weer te reageren zoals het dat deed voordat de klachten of ongemakken er waren.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu