Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

 

 

We hebben allemaal wel eens last van onze maag of darmen. Een opgeblazen gevoel, buikpijn, oprispingen, een moeilijke of (te) gemakkelijke stoelgang, zuurbranden enzovoorts. Meestal gaat dat vanzelf weer over, want het lichaam heeft een krachtig zelfherstellend vermogen. 

Maar wat als je klachten blijft houden? Of de klachten komen keer op keer terug?
Wat is er aan de hand als de vertering niet zo lekker verloopt?

Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Er kunnen veel oorzaken zijn, variërend van voeding die niet bij je past, een infectie, een parasiet, spanning in je lijf, een te hoge ademhaling, de situatie waarin je je bevindt, emoties die spelen.

Vaak heb je al een hele zoektocht achter de rug om te achterhalen welke voeding problemen geeft. Een lastige opgave: je eet gevarieerd, je eet een combinatie van voedingsmiddelen en je eet niet elke dag hetzelfde.
Onderzoek door de huisarts of specialist heeft niets uitgewezen en jij blijft tobben met niet te verklaren klachten.

Wanneer heb je last? Is dat in een periode van stress, zorgen maken, slecht slapen, teveel moeten doen of aan je hoofd hebben? Is er situatie in je leven die je 'niet kan verteren'?

Als reflexzonetherapeute kijk ik naar de lichamelijke klachten, die je ervaart en vanuit het holisme kijk ik naar de wisselwerking tussen lichaam en geest.
De dunne darm bijvoorbeeld verteert ons aardse voedsel, maar ook ons ‘geestelijk’ voedsel. Met geestelijk voedsel bedoel ik o.a. de indrukken die je opdoet, wat je voelt en ervaart, wat je emotioneert. Als je teveel aan je hoofd hebt, is het aanbod van geestelijk voedsel (te) groot en dat kan de werking van de dunne darm beïnvloeden. Wil je meer weten, lees dan mijn artikel Buikklachten nader bekeken.

Heb je last van je spijsvertering? Met reflexzonetherapie kunnen de organen op een gecontroleerde wijze (niet teveel, niet te weinig) worden gestimuleerd om beter te functioneren.
Daarnaast gebruik ik Touch for Health om te testen of er misschien sprake is van een voedsel intolerantie.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Ik ga voor je na wat voor jou de meest effectieve behandeling zal zijn. Dat bespreken we in de vervolgafspraak. Ook wordt gekeken naar eventuele voedingssuplementen en voedingsmiddelen die ondersteunend werken om de klacht of ongemak te verminderen.

Praktisch

Bij spijsverteringsklachten worden de reflexzones behandeld. Onder andere met neuroreflexologie, want de spijsverteringsorganen worden aangestuurd het zenuwstelsel en door hormonen
Vanuit de meridiaan theorie wordt gekeken of er een onbalans in de energie aanwezig is. Met Touch for Health kan worden gekeken of je misschien een voedselintolerantie hebt.
Is dat het geval? Dan gaan we aan de slag om de stressreactie van het lichaam op het voedingsmiddel te verminderen, zodat de klachten verminderen.

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu