Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

 

 

Geestelijke klachten variëren van ‘niet lekker in je vel’ zitten, emotionele instabiliteit, burn-out tot depressiviteit.

Wist je dat geestelijke klachten vaak te maken hebben met een hormonale disbalans?
Een heel duidelijk voorbeeld daarvan is het Premenstrueel syndroom (PMS). Naast de lichamelijke klachten is er sprake van prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Een hormonale disbalans kan zelfs tot een depressie leiden.

Na een ingrijpende gebeurtenis in je leven is het goed mogelijk dat je geestelijke klachten krijgt, 

zoals emotionele instabiliteit, concentratiestoornissen of innerlijke onrust. Je (her)kent jezelf niet meer. Dat laatste kan dan weer aanleiding zijn tot zorgen en bezorgdheid.
Geestelijke klachten als gevolg van de omstandigheden zijn vaak van tijdelijke aard en verdwijnen naarmate de tijd verstrijkt of de situatie veranderd is. 

Blijven de klachten? Of hinderen deze klachten je in je normale functioneren? Dan wil je uiteraard van je klachten af.

Reflexzonetherapie kan worden ingezet voor het verminderen van geestelijke klachten.
Vanuit de holistische benadering is er geen onderscheid tussen lichaam en geest. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar wederkerig. Het bewerken van de reflexzones bevordert een evenwichtige toestand (homeostase). Het lichaam komt in een ontspannen toestand, waardoor de geest tot rust komt. De reflexzones van het hele lichaam worden behandeld.  

Voel je je bijvoorbeeld “opgejaagd” als gevolg van een ontregelde schildklier, dan wordt met reflexzonetherapie direct gewerkt op het in balans brengen van de schildklier.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Ik ga voor je na wat voor jou de meest effectieve behandeling zal zijn. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.

Praktisch

Als eerste wordt gewerkt met de reflexzones op de voeten. Vanuit de meridianenleer wordt via druk (acupressuur) specifieke punten op meridianen behandeld. Hierdoor wordt het proces van je 'beter' voelen ondersteund. Deze punten kun je elke dag thuis zelf behandelen. Met Touch for Health kan zonodig stress release worden ingezet. 

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

 

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu