Skip to main content
XS SM MD LG XL
hoofdafbeelding

Bij het woord hormonen wordt vaak gedacht aan de geslachtshormonen. Die spreken het meest tot de verbeelding en zijn zichtbaar aanwezig en te voelen tijdens de puberteit, de zwangerschap en in de overgang.

Daarnaast zijn de stresshormonen, de knuffelhormonen en nog talloze andere hormonen aanwezig in ons lichaam, die dagelijks hun werk doen. Hormonen zetten lichaamsprocessen in werking, maar kunnen deze ook afremmen.

Ze hebben als het ware een ‘aan’ en ‘uit’ knop. Ze hebben invloed op de groei, de spijsvertering, het slaap- en waakritme, de lichaamstemperatuur, het honger- en verzadigingsgevoel, of het lichaam overtollig vocht kwijt moet, je humeur, depressieve gevoelens en nog veel meer. Eigenlijk hebben hormonen zo’n beetje overal mee te maken. 

Als gevolg van een onbalans in de hormoonhuishouding kunnen er klachten of ongemakken ontstaan, waarbij te denken valt aan menstruatie en vruchtbaarheid, overgangsklachten, te trage of te hard werkende schildklier, hypoglykemie of diabetes, prostaatproblemen enzovoorts. Maar ook depressie, een kort lontje hebben, nervositeit, moe zijn of niet lekker in je vel zitten.

Als de klachten of ongemakken een beperkend effect op je leven hebben, dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. Met reflexzonetherapie kan op een hormonale balans worden gewerkt. Het geeft ontspanning en dat bevordert een evenwichtige situatie (homeostase). Als je in evenwicht bent, voel je je goed.

En zo kunnen o.a.:

  • de ‘scherpe’ kantjes van de overgangsklachten die je ervaart, verminderen;
  • de bloedsuikerschommelingen minder pieken en dalen vertonen;
  • korte lontjes verdwijnen;
  • slaapproblemen worden behandeld;
  • menstruatieklachten zoals PMS worden behandeld;
  • prostaatproblemen worden behandeld;
  • depressieve of negatieve gedachten verminderen, zodat je je lekkerder in je vel voelt.
    Enzovoorts

Bij veel stress kan het zijn dat de kilo's eraan 'vliegen'. Het hormoon cortisol wordt bij stress meer aangemaakt dan anders. Cortisol zou wel eens de boosdoener kunnen zijn dat je aankomt in gewicht.

Als je je bezeert maakt je lichaam zelf het hormoon endorfine aan. Endorfine is een krachtige pijnstiller.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en behandeling.
Aan de hand van de intake wordt door mij een behandelplan opgesteld om tot het gewenste (en realiseerbare) resultaat te komen. Dat bespreken we in de vervolgafspraak.
Ik ga voor je na wat de meest effectieve behandeling zal zijn, eventueel in combinatie met andere behandelvormen.

Praktisch

Reflexzonetherapie via de voetreflexen in combinatie met meridiaanmassage op de onderbenen is heel effectief bij een hormonale onbalans. 

Holistisch werken is hét uitgangspunt

Bij een holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht of ongemak gekeken, maar naar het grote geheel. Eigenlijk naar de mens zelf achter de klacht of ongemak.
Er wordt gekeken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Procesmatig werken

De wijze van aanpak is in het behandelplan onderbouwd. Dat maakt de voortgang en de resultaten van de behandelingen controleerbaar. Regelmatig zal in het behandelproces een evaluatie plaatsvinden om de effecten en bevindingen te bespreken.

Maak direct een afspraak

Wil je een behandelding? Aarzel dan niet en plan meteen een afspraak in. Binnen 2 minuten geregeld en volledig digitaal.

Reserveer nu