zondag 8 oktober 2017

Als reflexzonetherapeute kijk ik niet alleen naar de 'totale' mens, maar besteed ik zeker aandacht aan de zaken, zoals hieronder beschreven.

Het effect van de relatie tussen lichaam en geest hoef je niet ver te zoeken.
Je hebt het vast al eens ervaren hoe je door gevoelens van angst, opwinding of zenuwachtigheid misselijk kan worden, buikpijn of hoofdpijn kan krijgen. Somberheid maakt ons lijf zwaar en lusteloos, weinig energie. De eetlust is weg of buitensporig veel eten is aan de orde, want je wilt de leegte (op)vullen.

Als je je blij en gelukkig voelt, dan neemt de vitaliteit en energie toe, minder behoefte aan slaap, minder vatbaar voor verkoudheden of andere infecties en dus meer weerstand.
Rugklachten of pijn in de schouders zijn vaak te relateren aan gevoelens die je hebt. Wat heb je niet meer nodig, maar tors je toch met je mee?

Je lichaamshouding heeft invloed op je geest. Probeer maar eens: laat je schouders hangen en maak jezelf klein. Dat heeft een heel ander effect op je dan wanneer je rechtop zit, borst vooruit.

Wat te denken van het placebo-effect. Wonderlijk hoe je lichaam herstelt, omdat de geest 'denkt' het nodige te ontvangen.

Reflexzonetherapie helpt om deze eenheid in balans te brengen en te houden.

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier