Gun jezelf de tijd, het is je eigen proces, op je eigen manier en in je eigen tempo
dinsdag 12 december 2017


Het gras groeit niet sneller door er aan te trekken.

Op mijn vraag hoe het gaat komt het antwoord: ik slaap beter en heb meer energie. Dat maakt het leven een stuk plezieriger; ik kan weer dingen dòen. Ik hoef mezelf niet voort te slepen, zoals in de afgelopen jaren. Maar ja, het gaat langzaam hè.

Dat zegt een cliënt na twee natuurgeneeskundige behandelingen reflexzonetherapie. In mijn visie een prachtige start van een behandeltraject en dat na jarenlange klachten.
Wat bedoelt deze cliënt met langzaam?

Het zit in de natuur van de mens om meer te willen dan dat wat er is. Dat is helemaal oké, want zo blijven we ons ontwikkelen, bijschaven en leren we nieuwe vaardigheden. Bijvoorbeeld een nieuwe levensstijl om klachten te voorkomen of te laten verdwijnen.
Dat de mens deel uitmaakt van de natuur wordt soms uit het oog verloren. We vinden het prima dat een boom de tijd neemt om in de herfst het blad te verliezen. Of dat een bloembol in het voorjaar centimeter voor centimeter groeit, een bloemknop de tijd neemt om tot volledige bloei te komen.

Voor onszelf zijn we meestal niet zo geduldig, terwijl we ook als mens onderdeel zijn van de natuur. We trekken, pushen, zijn snel ontevreden over onszelf. Gras groeit niet sneller door er aan te trekken, waarom is de mens geneigd dit wel bij zichzelf te doen?
Mijn advies gun jezelf de tijd, het is je eigen proces, op je eigen manier en in je eigen tempo.

Jolanda

 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier