Skip to main content
XS SM MD LG XL

Soepele spieren met reflexzonetherapie

Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal. Je kunt jezelf niet eens aankleden, huishoudelijke klusjes doen of je (klein)kind optillen zonder dat de pijn door je lijf schiet. Gelukkig hoef je je hier niet bij neer te leggen. Reflexzonetherapie verlicht pijnklachten, zodat je het dagelijks leven weer makkelijker aankunt.

Balans herstellen

Reflexzonetherapie houdt zich niet alleen bezig met de klacht, maar pakt onderliggende problemen aan. Zo wordt de balans in het hele lichaam weer hersteld. Het is dan ook meer dan een massage, maar legt letterlijk en figuurlijk de vinger op de plek die zeer doet. Door de therapiebehandeling regelmatig te herhalen, blijven je spieren langer soepel en ontspannen.

Onder- en overbelasting

Spierklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Heb je last van vastzittende spieren en ervaar je een zeurderig gevoel? Misschien heb je je spieren in korte tijd te veel belast, waardoor er scheurtjes in de spieren zijn ontstaan. Langdurige onderbelasting kan hierin ook een rol spelen. Zeker als je zittend werk verricht en weinig beweegt, raken je spieren al snel overbelast bij alledaagse activiteiten.

Verkeerde houding

Chronische klachten kunnen ook te wijten zijn aan een verkeerde werkhouding of beweegtechniek. Laat je werkplek daarom controleren door een professional om te bepalen of het ergonomisch ingericht is en de fysieke belasting niet te hoog is. Ook als je vanuit huis werkt! Let er daarnaast op dat je schoenen draagt met de juiste steun tijdens het bewegen en vraag om technische ondersteuning bij het sporten.

Reumaklachten

Reuma leidt vaak tot spierafbraak als gevolg van chronische ontstekingen. Stijve, pijnlijke spieren gaan dan gepaard met slaapproblemen en vermoeidheid. Het kost veel energie om je dagelijkse activiteiten te doen. Je armen en benen voelen zwaar aan en hebben minder kracht. Hoewel reuma niet te genezen is, heeft reflexzonetherapie wel een verzachtende werking op klachten als aanvulling op een evenwichtige levensstijl.

Spierdieet

Zeker als je een dagje ouder wordt, is het belangrijk om er goed op te letten dat je de juiste voeding binnenkrijgt.  Al vanaf je 35e begin je spiermassa te verliezen en kan er krachtverlies optreden. De belangrijkste voedingsstoffen voor spieren zijn vitamine D, calcium en vitamine B (niet teveel B6!). Eet daarom genoeg eiwitten en veel fruit en groenten, want die voorkomen dat spieren verzuurd raken.

Blijf in beweging

Bij spierklachten heb je misschien de neiging om vooral rust te houden. Toch hoef je je actieve levensstijl niet vaarwel te zeggen. Stilzitten zal klachten namelijk alleen maar erger maken. Probeer daarom elke dag een wandelingetje te maken, te fietsen, te zwemmen, of niet-belastende oefeningen te doen. Zorg wel dat je spieren goed zijn opgewarmd van tevoren.

Verminder spanning

Wanneer de arts geen oorzaak voor spierklachten kan vinden, heeft dit vaak te maken met emotionele spanning of (werk)stress. Er is dan sprake van hogere spierspanning, waardoor je spieren zich moeilijker kunnen herstellen. Met knedende bewegingen worden pijnlijke plekken dan onder handen genomen. Of met Touch for Health voor spiercorrecties. Zo verdwijnen spanningen en ontstaat er weer ruimte voor je spieren om zich te herstellen.

In mijn werk als reflexzonetherapeute kijk ik altijd naar de mens als geheel en bied ik een luisterend oor. Klachten komen immers niet zomaar omhoogdrijven. Welke aanpak het beste is, wordt afgestemd op jouw levensstijl en persoonlijke wensen. Samen met jou op zoek ga ik dan op zoek naar de beste oplossing, zodat jouw lichaam weer leefbaar wordt en je makkelijker kunt bewegen.

Reviews

Prev

Prettig en effectief

Ik ben altijd op mijn gemak bij haar en de behandeling ervaar ik als heel kundig, prettig en effectief. Het klinkt een beetje raar, maar ik kom er graag (liever niet natuurlijk, want dat betekent dat ik klachtenvrij ben:)

Een geweldige ervaring

Ik kom bij Jolanda en iedere behandeling is een geweldige ervaring: ontspannend, energie-gevend, louterend. Net wat ik op dat moment nodig heb. Goed werk!

Positieve ervaring

Mijn ervaring met voetreflex therapeute Jolanda zijn zeer positief!!!

Een verademing

Ik moest ’s nachts wel 2 tot 3 keer plassen, dus wakker worden en uit bed. Na een behandeling kan ik doorslapen zonder wakker te worden en dat duurt een bepaalde periode. Ik ga rond de 4 weken terug voor een behandeling om dit in stand te houden.

Mijn hoofd weer leeg

heerlijk ontspannend, na een behandeling ben ik weer helemaal zen :) hoofd weer leeg.

Next