Touch for Health – spiertesten
woensdag 1 januari 2014

Touch for Health

Bij Touch for Health (TFH) wordt gebruik gemaakt van spiertesten, die oorspronkelijk zijn ontwikkeld om de actuele fysieke staat van de spieren te beoordelen, zoals gebrek aan kracht of functie. Elke spier in het Touch for Health-systeem vertegenwoordigt een bepaalde meridiaan (energie­kanaal). Bij de spiertest wordt de spierreactie gecontroleerd en dat geeft een beeld van de toestand van de energie.

Het spiertesten is een biofeedbackmechanisme, dat wil zeggen dat het lichaam zelf aangeeft wat er aan de hand is en wat het nodig heeft om in balans te komen.
Dat kan zijn op het lichamelijke vlak (de organen, botten), psychisch vlak (emoties, gevoelens, stress) en fysiologisch vlak (voeding, hormonen, allergieën).
Via het neuromusculaire systeem wordt de fysieke houding gebalanceerd en kan gericht op een spier of spiergroep worden gewerkt.

Touch for Health maakt het ook mogelijk om te achterhalen welke (voedings-)middelen of allergenen het energiesysteem belasten.

De correcties worden uitgevoerd met acupressuur-, meridiaan- of reflexpunten. Door het brengen van balans kan de (stress)reactie van het lichaam op (voedings-)middelen of het allergeen verminderen, waardoor de klachten verminderen, en in het meest gunstige geval verdwijnen. Bij het vinden van een nieuwe balans kunnen Bachbloesems of Bloesem Remedies Nederland, Schüssler celzouten, etherische oliën etc. eveneens behulpzaam zijn.

Met Touch for Health heb ik een prachtig instrument in handen als aanvulling op reflexzonetherapie. Bij verstoringen in bepaalde reflexzones kan worden uitgezocht of er mogelijk sprake is van een intolerantie of allergie. Bovendien kan dan de stressreactie van het lichaam worden gecorrigeerd, zodat deze afneemt en je minder of geen last meer hebt..

Het geeft de behandelingen nog meer diepgang en effectiviteit.
 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier