Verlicht overgangsklachten met reflexzonetherapie
donderdag 7 november 2019


Je zit net middenin een belangrijke vergadering als je hitte voelt opkruipen vanuit je borst. Al snel verspreidt de warmte zich via je nek naar je hoofd en je voelt dat je begint te zweten. Je probeert ongezien je hoofd te deppen, maar wat heeft het voor zin? Weer een opvlieger. En weer op zo’n ontzettend vervelend moment. Je weet dat het erbij hoort, maar de overgangsklachten beginnen je leven inmiddels behoorlijk te beheersen.

De overgang: wat is het?

Als vrouw ontkom je er niet aan: vroeg of laat beland je in de overgang. Het begin van een nieuwe periode in je leven. In deze face produceren je eierstokken steeds minder van het hormoon oestrogeen. Het is een natuurlijk proces, maar helaas gaat het ook vaak gepaard met verschillende klachten, waarvan sommige je leven behoorlijk kunnen beheersen.

Overgangsklachten

Veelvoorkomende symptomen van de overgang zijn:
- opvliegers
- nachtelijk zweten
- stemmingswisselingen
- slaapproblemen
- gewichtstoename
- geen zin in seks
- hoofdpijn
- ongewild urineverlies
- gewrichtsklachten
- botontkalking

Leg je er niet bij neer!

Over het algemeen heerst de opvatting dat deze klachten ‘erbij horen’ en dat je je er maar bij neer moet leggen. De periode gaat immers vanzelf weer over. Maar als je in de overgang zit, is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er allerlei ondersteunende behandelingen die bij veel van deze typische overgangsklachten kunnen worden ingezet, waardoor ze verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Reflexologie is zo’n behandeling.

Positieve resultaten

Wonderen verrichten kan ik niet, maar uit de praktijk weet ik dat veel klachten behandeld kunnen worden met positieve resultaten, waaronder overgangsklachten. Reflexzonetherapie verhoogt de immuniteit van het lichaam en activeert het zelfherstellend vermogen. Daarnaast geeft het ontspanning en kunnen hormonen in balans worden gebracht en de hormoonbalans is precies wat er verandert tijdens de overgang.

Inzetbaar bij veel klachten

Omdat het hele lichaam weerspiegeld wordt in reflexzones, is de lijst met klachten die behandeld kunnen worden door middel van reflexzonetherapie ook eindeloos. Voorbeelden zijn klachten op het gebied van:
- spijsvertering (darmklachten, maagzuur etc.)
- hormoonhuishouding (menstruatie, overgang, schildklierwerking etc.)
- bewegingsapparaat (rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn etc.)
- zwangerschap en geboorte
- geestelijke klachten (depressie, stress, overspannenheid, trauma etc.)
- kanker (ontspanning, beter slapen, minder angst etc.)

 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier