voetreflex
En bij kanker?

Vaak wordt aan mij de vraag gesteld of behandeling bij kanker mogelijk is. Ook tijdens therapie? 
Mijn antwoord daarop is ja, mits de behandelaar is opgeleid om te weten wat wel en niet kan.

Bij de diagnose kanker staat je hele leven op zijn kop. De schrik zit er goed in en opeens worden de dagen beheerst door afspraken met artsen en therapie. Dit kan lichamelijk en geestelijk erg belastend zijn. Voor diegene bij wie de diagnose is gesteld, maar ook voor de betrokkenen om hen heen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat massage een groot deel van de symptomen en bijwerkingen als gevolg van de kankertherapie, sterk kan verminderen. Ontspanning, beter slapen, minder angst, zich rustiger voelen, zich getroost voelen en daardoor vaak minder pijn zijn effecten, die massage kunnen hebben.

In mijn praktijk bied ik behandeltrajecten aan voor diegenen, die de diagnose kanker hebben gekregen. Het behandeltraject kan starten voor, tijdens of na de reguliere therapie. Het is maar net waar je behoefte aan hebt én op welk moment.

Ook belangrijk voor naasten van mensen met kanker!
Als naaste wil je graag iets betekenen voor iemand die kanker heeft. Vooral als diegene erg ziek is. Maar ja, masseren? Hoe dan? Kan ik dat wel? Ja, misschien heb je wat hulp nodig, maar je kan het! 
De Stichting voor jou, een mooi moment voor mensen met kanker heeft video's beschikbaar om zelf mee aan de slag te gaan.
Wil je liever persoonlijke en op de situatie afgestemde instructies, dan kan ik je een cursus aanbieden. Zo krijg je meer vertrouwen en zekerheid, omdat je weet wat wel en niet kan. Meer informatie in mijn nieuwsbericht 'Massage bij kanker'.

Er zijn massageprojecten in ziekenhuizen gestart, waarbij tijdens de chemotherapie voetreflexmassages worden gegeven. Namens de Stichting voor jou werkte ik periodiek op de afdeling oncologie van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Mijn ervaring is dat de massages als weldadig worden ervaren en zeer op prijs worden gesteld.
Eerder heb ik als vrijwilliger bij Inloophuis Debora in Delft, een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker, voetmassages gegeven. Ook daar was men heel enthousiast.

 

Massage bij kanker


Voor mensen met kanker is behandeling mogelijk, voor, tijdens of na de therapie,
mits de behandelaar is opgeleid om te weten wat wel en niet kan.

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier