voetreflex
Voor welke klachten?

Er bestaan teveel klachten of aandoeningen, die behandelbaar zijn, om hiervan een complete lijst op te stellen.

Sommige klachten zijn duidelijk en (h)erkend, maar vaak is er sprake van 'vage' klachten, waarvoor geen (reguliere) medische verklaring kan worden gevonden.
Door de holistische benadering wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar de 'totale' mens. Alle lichamelijke en/of geestelijke processen houden verband met elkaar; er is een wisselwerking.
Het holisme In combinatie met de kennis vanuit de 5-elementenleer en meridianenleer vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijzen maakt het vaak mogelijk om een disbalans/verstoring op te sporen en daarmee aan het werk te gaan.
Datzelfde geldt voor de zogenaamde functionele stoornissen. Dat zijn klachten waarbij geen (reguliere) medische afwijking kan worden vastgesteld.

Enkele voorbeelden:

de spijsvertering: een opgeblazen gevoel, buikpijn, moeilijke of (te) gemakkelijke ontlasting, zuurbranden, etc.

hormoonhuishouding: menstruatie en vruchtbaarheid, overgangsklachten, onbalans vanwege stress, schildklierwerking, hypoglykemie, post viraal syndroom, prostaatproblemen etc.

bewegingsapparaat: rugpijn, ook pijnbestrijding bij een hernia, schouder- en armklachten (CANS), SI gewricht, bekkenproblemen, spieren/gewrichten, fibromyalgie, voetproblemen, waaronder hielspoorachtige klachten, verzwikking etc.

zwangerschap en geboorte: vruchtbaarheidsproblemen als de zwangerschap uitblijft, misselijkheid bij zwangerschap, stuitligging van een ongeboren kind, het bevorderen van de weeën activiteit na het breken van de vliezen of na de uitgerekende datum, incontinentieproblemen na een bevalling etc.

geestelijke klachten: depressiviteit, emotionele instabiliteit, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, overspannenheid of burn-out, niet 'lekker in je vel' zitten, stress etc.

bij kanker: ontspanning, beter slapen, minder angst, zich rustiger voelen, en daardoor vaak minder pijn zijn effecten, die voetreflexmassage kunnen hebben.

Ook bij:
hoofdpijn, vermoeidheidsklachten, slapeloosheid, restverschijnselen na een beroerte, pijnvermindering na een operatieve ingreep of tandartsbehandeling, ondersteuning bij ingrijpende behandelingen ter bestrijding van ernstige ziekten.
Reflexzonetherapie wordt, in combinatie met Touch for Health, ingezet voor allergieën en/of (voedsel-) intoleranties en auto-immuunziektes.

Voor geestelijke groei en het doorbreken van patronen.

 

Vragen?

Als je wilt weten wat reflexzonetherapie voor je kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met Jolanda van Viersen van Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’.

Dat kan telefonisch:
070 - 3077426
06 - 41851669 (spreek gerust in, ik bel terug)

Per mail: info@reflexzone8.nl

Via het contact formulier: klik hier

 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier