voetreflex
Wat doet reflexzonetherapie met je?

Reflex is een wat misleidend woord. Bij het woord reflex wordt vaak gedacht aan de neurologische reflexen, zoals de kniepeesreflex (de arts tikt met een hamertje onder de knieschijf en er volgt een reflexmatige beweging). Dit zijn niet de reflexen die met het woord reflex worden bedoeld. Reflex is beter aan te duiden als reactie. Prikkeling van een reflexzone roept een reactie op.

Met het bewerken van de reflexzones kan invloed worden uitgeoefend op alle lichaamsprocessen: de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, de spijsvertering, het lymfatisch stelsel, het zenuwstelsel, het uitscheidingsstelsel, de stofwisseling, het ademhalingsstelsel, maar ook op het energetisch systeem.
En omdat er geen onderscheid tussen lichaam en geest is (zij beïnvloeden elkaar wederkerig) zal een lichamelijke prikkel ook op geestelijk vlak effect hebben.

Reflexzonetherapie:

  • verhoogt de immuniteit en activeert het zelfherstellend vermogen. Ieder mens heeft de kracht om zichzelf van binnenuit te genezen en beschikt over een (oer)kracht om zich in stand te houden.
  • geeft ontspanning en dat bevordert het bereiken van een evenwichtige situatie (homeostase). Als je in evenwicht bent voel je je goed.
  • geeft een hormonale reactie. Hormonen helpen bij de integratie van het functioneren van verschillende delen van het lichaam. Ook het gedrag en karakter van de mens kunnen door hormonen worden beïnvloed. Bijvoorbeeld endorfine; een krachtige pijnstiller, die door het lichaam zelf wordt aangemaakt.
  • zet het lichaam aan om uit te scheiden wat het niet nodig heeft of er niet in thuishoort. Afvalstoffen verlaten het lichaam en belasten het niet meer; je voelt je energieker.
  • stimuleert de stofwisseling. De toevoer van zuurstof en warmte naar de organen en lichaamsweefsels verbetert, zodat deze (weer) goed kunnen functioneren. De klachten nemen af of verdwijnen.

Met reflexzonetherapie kunnen geen wonderen worden verricht. Heel veel klachten kunnen worden behandeld met positieve resultaten.
Dat wat verstoord is kan in balans worden gebracht, zodat de werking weer optimaal wordt. Als het lichaam een schade heeft opgelopen die niet herstelbaar is, dan blijft deze schade onherstelbaar. Wel kunnen de daaruit voortkomende klachten worden verlicht en in het meest positieve geval verdwijnen.

Reflexzonetherapie heeft een ondersteunende, regulerende en stimulerende werking op lichamelijke en geestelijke processen.

 

 

 

Wat vinden cliënten
reserveer je afspraak hier